søndag 21. februar 2010

Pingvinsmekke og -bukse

Pingvinstoffet fra Stoff & Stil er veldig fint, og det passer godt til gutteklær. Dette settet er til en gutt som ble født i september i fjor.Smekkemønsteret er mitt eget, buksemønsteret er fra Meedom.

Kjole med raglanermer

Denne kjolen er en fødselsgave til en liten jente som ble født i oktober i fjor. Stoffet er fra Panduro og Stoff & Stil, og mønsteret fra "Strik og sy børnetøj".

Pulsvarmere

Mammaen til Elisabeth skal få disse pulsvarmerne med røde hjerter på.

mandag 15. februar 2010

Gulltannklær i aksjon!

Her er actionbilde av settet jeg sydde i fjor - nå ser det ut som at det passer fint til det søte barnet.

Djevellue

Det er egentlig ikke så ofte jeg tar frem strikkepinnene, men denne vinteren har det skjedd et par ganger. Kanskje skyldes det den kulden som har vært i Oslo de siste månedene, kanskje er det underbevisstheten min som prøver å få meg til å slanke bort noe av garnlageret mitt. I hvert fall - jeg hadde igjen nesten et helt garnnøste myk alpakkaull fra pulsvarmerne jeg heklet forrige uke. Jeg bladde meg deretter gjennom den nydelige boken Myk start av May B. Langhelle, og fant en djevellue jeg likte veldig godt. Den er superenkel å strikke - og fasongen som blir til mens man strikker, er ganske enkelt fascinerende!

Flere babytøfler

Disse tøflene var så utrolig kjappe å strikke, så det er blitt til enda et par. Tøflusene er i størrelse 12 - 18 mnd., og blir muligens gitt bort til en liten gutt i fødselsgave.

Kjole til Sina

Fadderjenta mi, Sina, fyller år denne uken, og jeg har sydd en kjole til henne i gave. Velour og bomullsstoff fra Stoff & Stil.

søndag 14. februar 2010

Besøk av niese Elisabeth = hobbyverksted

Jeg har hatt besøk av min søte niese Elisabeth i helgen. På fredag var vi på Panduro Hobby og handlet inn til hobbyverksted, og på lørdag laget Elisabeth blant annet dette: hårbøyle til seg selvog øreringer til mammaen sin i morsdagsgave.

onsdag 10. februar 2010

Babyteppe

Nå er jeg endelig ferdig med dette babyteppet, som i utgangspunktet var et restegarn-prosjekt etter denne jakken som jeg heklet til niese E for ca. to år siden. Men jeg ble stadig tom for garn i riktig farge, så halvparten av teppet er heklet av nyinnkjøpt garn. Teppet er heklet i eskimogarn, oppskriften finner du her.

tirsdag 9. februar 2010

Heklede pulsvarmere

Disse pulsvarmerne i alpakkagarn fra Sandnes ble heklet på en kveld. Pulsvarmerne er heklet av staver på tvers, 39 i lengden og 21 i bredden.